Top 10 aktiviteter du nok bør holde dig fra i Thailand 1. Svøm aldrig ved Phukets vestkyst i lavsæsonen

Hvert år drukner cirka 50 mennesker langs Phukets vestkyst. Oftest sker ulykkerne regntiden, fra maj og til og med oktober / november. Det er den sydvestlige monsun, som pisker bølgerne op, og endnu værre skaber en livstruende understrøm.

A TH Karonbeach3
Karon Beach i DRUKNEsæsonen mellem maj og november.

Oftest er det folk fra lande / områder som ikke har hav og strande. Og de mennesker har ingen fornemmelse af, at det paradisiske vand faktisk kan slå dem ihjel. Plus at de ikke ved, eller følger de advarsler mod badning, som de røde flag giver.

Turistområder væk fra Phuket, som Krabi, Khao Lak, Phang Nga, Trang og de sydlige øer, har også deres andel af drukneulykker.

Der er mange grunde til de tragiske ulykker. Mange turister fra de såkaldt nye turistlande, som Rusland og Kina, og nu også Indien, kan ikke svømme. Der findes faktisk livreddere langs med mange af strandene. De røde advarselsflags sættes også op, men ofte er det så d e t. Man skulle tro at alle hoteller, ja alle i turistbranchen advarede mod de livsfarlige strande. 

Men det sker meget sjældent. Dårligt for "business" formodentligt. Det skal også med, at mange turister trodser advarsler. Måske har de sparet op i årevis, for at komme til et paradis som dette, og det er der ingen, ikke en gang livreddere og andre velmenende mennesker der skal ødelægge.

A TH Karonbeach1
Sorry at vide dig dette billede, men altså, endnu en russer er druknet.

Aftenbadning i måneskin dyrkes meget, inden sol der skolder, og nu går det lige så godt, med en "halv flaske vodka" efterladt på stranbredden.

Altså: Badning i det jeg kalder DRUKNESÆSONEN er livsfarligt på Phukets vestkyst i lavsæsonen maj - november (hvilket tilmed er den mest populære tid for kinesiske turistankomster).

Comments