TH: Stop - her til og ikke længere!ØJENVIDNEberetning: Jeg forsøgte mig med en ny rute i går morges. De første snart seks uger i Krabi har jeg stort set kun cyklet mod Ao Nang, men min nye bager cykler de to dage han har fri, ikke "min vej", trafikken er for voldsom mener han, men mod vandfaldet.

Og det var så det jeg gjorde. Solen skinnede nu og da, alt var fin. Endelig var jeg af sted igen. Jeg var cirka 200 meter fra skiltet som viste vej til det omtalte vandfald, da de første tegn på at noget var galt dukkede op. En mand gik rundt ved et hus som delvist var styrtet i vand.

Læs også: Det er aldrig for sentSenere så jeg folk bære møbler og andet godt ud af deres huse. Nogle var allerede i gang med at spule mudder ud af deres boliger eller butikker. Fem seks km. ude ad vejen mod det omtalte vandfald kunne jeg pludselig se køer af trafikanter som ventede på at komme videre. Længere fremme kunne jeg se at det halve af vejen var skyllet væk. Vandmasser som for længst var væk, var blevet for meget for den trafikerede vej.


Lidt tilfældigt med heldigt så jeg en bil, som var skyllet samme vej.

Flere familier gjorde deres huse rene længere fremme. Men ellers gik det helt fint. OK. Solen trak sig tilbage, og regn styrtede ned, men eller gik det helt fint. Og jeg begyndte for alvor at glæde mig til at se vandfaldet. Hvis der ikke var gang i det i dag, ja så ville der aldrig være det.

En super tur trods de triste syn af folk der var ramt af et hjørne af det sydlige Thailand igangværende katastrofe med helt usædvanlige og utidige mængder af regn.

Da jeg var cirka tre km. fra vandfaldet kunne jeg se en masse biler og motorcykler parkeret. Og en masse mennesker kiggede på resultatet af naturens onder. Det så nogenlunde ud som så. 

Nu forstod jeg bedre at jeg var blevet overhalet af flere lastvogne fyldt med marinesoldater klædt i blå T-shirts.En del af broen som normal førte over floden var væk. Og en meget simpel bro var allerede sat op.

Det var så her til, og ikke længere at min nye cykelrute gik, og går i de næste uger eller måneder.

Comments

  1. Trist og synd for de berørte. Flot MTB du har ! Ligner lidt min Principia (Y) Ha' fortsat mange gode ture rundt i "nabolaget". Bent.

    ReplyDelete
  2. Tak Bent. Det var en mærkelig tur på en ny fantastisk rute. Alt det triste, og så glæden over at have fundet denne tur, som er meget "mere Thailand" end turen til Ao Nang. Landsbyer, og meget mere. Der er meget mere at skrive om bare fra den ene tur. Cyklen, ja den minder også meget om den jeg har i Bulgarien. Blot lidt bedre.

    ReplyDelete

Post a Comment