TH: Hvem sagde kedelige trafik-reguleringer???

Trafikreguleringer er en alvorlig sag. Som blandt andet kan hjælpe lidt til, så det ikke kun er katte, som får 9Liv. Men... alvorlige funktioner kan også udføres så de bringer et smil eller to i tusindvis af ansigter. Og når nu en bys befolkning stort set skal lære at gult, grønt, og rødt ikke mindst er farver som skal respekteres, til gavn for alle trafikanter, så er et smil sikkert en udmærket klister i hukommelsen.


Og selvfølgelig har der været en ægte viking involveret i projektet. Forkæmperen for bedre livsbetingelser forelefanter og andre dyr (og restauratør og medejer af Café Europa i Krabi by) Henrik Enevoldsen har personligt samarbejdet med byens borgmester om mindst to af de fire "anderledes" trafikreguleringer i Krabi.

Og her har du så elefanten. Det er den sidst ankomne, på Henriks foranledning, kan man vel sige. Og ja. Elefanter har det tit rigtigt skidt i Thailand. Ikke mindst i turistindustrien, hvor elefanterne bliver taget væk fra deres mødre mens de stadig er små, og så helt bogstaveligt bankes og pines på plads, så de kan servicere oftest uvidende turister, og skaffe kontanter til de som har pinet og plaget samme elefanter. Kampagnen mod udnyttelse af elefanter bliver mere og mere magtfuld, flere rejsebureauer har taget dyrplageriet af deres tilbudsliste.


Men ét er trafikfyret. Noget andet er fodgængerovergange. Og dem er der
 også f o d på i Krabi. Her se fø li elefantens.


Den anden trafikregulering Henrik har været involveret i, er denne med urmennesket, eller aben, som mange kalder den. Henrik fortæller at man fra start havde udstyret den med en lille stritpenis. Men store dele af den bonerte og dobbeltmoralske thai befolkning i Krabi blev meget oprørte. Sådan gik det til, at urmennesket eller aben fik bukser på. Sådan er der så meget.

Comments