Flertal vil genindføre social kontrol i lufthavne

Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Liberal Alliance vil forstærke jagten på sociale svindlere som vender tilbage fra eksempelvis Thailand og Cambodja.

Metroxpress skriver at 25 årlige lufthavnskontroller kostede 2,1 million kroner årligt. Kontrollen  blev fjernet af Venstre-regeringen. Men nu kræver bl.a. Dansk Folkeparti, at kontrollen kommer tilbage: ”Vi mener, kontrollen skal være permanent”, siger DFs beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted.

Laura Lindahl, beskæftigelsesordfører for Liberal Alliance, mener, at ’man skal prioritere kontrol med socialt bedrageri, når det ikke er dyneløfteri. Lufthavnskontrol er fornuftigt’.

Læs også: Udløbet rejseforsikring skaber tragedie på Koh Samui

Partierne bakkes op af landets kommuner: ”Vi ønsker generelt en styrkelse af kontrollen. Derfor er det selvfølgelig ærgerligt, at man ikke længere har bevilling til at udføre lufthavnskontroller”, siger chefkonsulent i KL Charlotte Munksgaard.

Sidste år fangede kontrollører i lufthavne 608 danskere, der modtog sociale ydelser, mens de var på ferie. Nogle havde opholdt sig i månedsvis i udlandet, mens de var på dagpenge.

”Med dette års finanslov har vi valgt ikke at videreføre de 25 kontrolbesøg i lufthavne og andre grænseovergange, fordi vi mener, at man kan føre en smartere kontrol. Blandt andet samkører man nu registre”, skriver beskæftigelsesminister Jørn Neergaard til Metroxpress.

Comments

 1. Ja, det er godt gjort at almindelige folke pensionister, bliver straffet, for at opholde sig uden for EU mere end X-antal måneder.
  Straffen er, at deres pensions tilskud bliver inddraget med mulighed for bøde, tilbagebetaling, samt flere forhør hos myndighederne, så folkepensionisten, rigtig kan føle sig kriminel.
  Samtidig forlanger myndighederne (læs udb.Danmark)rapportering, hvis man ikke opholder sig i Danmark mere end 2 måneder. Er det en børnehave det her, eller blot en smart måde at oprette flere stillinger til Djøfferne.?

  ReplyDelete
 2. Som jeg ser det, er det vel forskelsbehandlingen mellem udenfor og indenfor EU som er problemet. Jeg kan godt leve med kontrollen af hvor jeg er, men sådan er vi jo så forskellige. Noget helt andet men også ret spændende hvis jeg selv skal sige det, er at jeg tror at mange danskere som opholder sig i udlandet, er glade for DF. Og DF står netop i spidsen for opstramning af kontrol med nogle af de svageste i det danske samfund, nemlig os folkepensionister.

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det er F*neme utroligt at myndighederne, skal bestemme om folkepensionister må bruge sin fritid på at spille golf i et ikke EU'land, uden økonomiske konsekvenser.
   Nhæ' loven er i virkeligheden lavet for at fange de mange 'ikke etniske' personer, som modtager dagpenge, men opholder sig det meste af året i f.eks. Tyrkiet etc.
   D ikke tilsigtede side virkninger, er at helt uskyldige folkepensionister, ikke må bestemme hvor, hvornår og hvor længe, de har lyst til at bo uden for EU.

   Delete

Post a Comment