BG: Flytning, snevejr og drømme om tropisk palmesus

Snestorm. Ny billigere bolig. Søndag: Jeg har set sne for første gang i cirka 25 år. Ok. Der har været koldt de seneste dage. To gange har jeg været tæt på halsbetændelse, men jeg har vist nok klaret det. Og jo, der var da koldt da jeg vågnede i morges. Jeg blev liggende, fandt min Lenovo tablet på den ledige side af min dobbeltseng, klikkede mig frem til den roman jeg stadig læste, opgav, og stod op og satte vandkogeren i gang med at lave det vigtigste til morgenkaffen, kogende vand. 

Læs også: Sådan finder og køber du en bolig i BG

Jeg så også, at klokken var så mange, at Kultursøndag på DR P1 var begyndt, så den blærbare blev åbnet, vel lidt som en solopgang, og så var der endelig tid til at trække gardinerne fra. Der var det så, lige foran mine øjne, det hvide chok. Rimfrost troede jeg først det var, men snefnug dalede ned. Lidt famlende kom de hvide prikker. Var vinteren som en anden skøjteløber lidt rusten?

Har du læst: Sådan slår du dig ned i Bulgarien

Men godt er det i hvert fald, at min første huslejekontrakt løb ude inden jul, og at jeg fik flyttet. Det var ikke udsigten jeg flyttede for, men det er det meget fint at der er et friere udsyn her, hvor jeg nu bor. Men her inde i lejligheden er der lysere end i den luksuslejlighed, som jeg har beskrevet i en anden blog, og som jeg var så glad for. Altså bare den ikke havde været så dyr. 


"You get what you pay fore", siger man jo. Det rimer ikke, men det passer altså. Det nye sted her, er en lejlighed i et forholdsvist stort hotel og lejlighedskompleks, placeret lidt lænegere henne ad gaden hvor jeg boede før. På plussiden er ved boligskiftet er, at jeg sparer en del penge ved skiftet. Jeg fik desuden en 2 års lejekontrakt, forsøgte at få 3 år, men det gik desværre ikke. Andre fordele er, at der hører en pool til komplekset, og at den tilhørende pool restaurant vil give nogle sociale muligheder, når det altså bliver varmt nok til den slags.

Negativt er det, at jeg har mistet det at have både vaskemaskine og et fantastisk komfur med en rigtig dejlig ovn. Undskyld, der skulle vel i følge det nydanske sprog, have stået en super dejlig bageovn, men (for at blive i jargonen kan jeg på den lange bane købe mig en ovn på et senere tidspunkt).

Onsdag. Dagene er gået, jeg været ude i det glatte føre to gange. Mandag tog jeg helt ind til Burgas centrums gågadesystem, efter tandlægebesøget. Jeg gik ind ind i stationsbygningen for at se om de hjemløse havde søgt tilflugt der, men væk var de i hvert fald. De pat stykker som ofte tigger, var også væk. Og de ældre, ofte samme alder som mig selv, der plejer at sidder i nogle af de små anlæg der er på gågaderne, var også væk.

Og i dag skal jeg så ud igen. Jeg skal til tandlæge for tredje dag i træk. Og tankerne om hvad jeg skal gøre dels ved manglen på socialt samvær, alle mine nye venner og bekendte her, kommer først tilbage i maj, juni, eller juli, dels ved det faktum at det faktisk er koldt her, drøner rundt i mit hoved. Noget skal der ske. Spændende hvad det ender med.


Comments

  1. Super interessant at læse, tak for din artikel :-)

    ReplyDelete

Post a Comment